Droog haardhout te koop
Droog haardhout. Sloophout, Populier, Els, Eik, Beuk, Iep, Esdoorn en Es. Gekliefd en gezaagd vanaf € 35,- per kuub losgestort. Wordt in Colijnsplaat gratis bezorgd.

Tarieven:

Uitleveren van droog haardhout doen we in de periode van 15 september t/m 15 maart. U kunt al wel van te voren uw bestelling aan ons doorgeven.Het sloophout is schoon en vrij van spijkers en schroeven. Het zijn vooral stukjes balk en plankjes, gezaagd op max. ca. 30 tot 35 cm. Het is ideaal om aanmaakhoutjes van te maken en als onderlaag voor het stoken van hardhout. Maar daarnaast kunnen de meeste kachels ook volledig op sloophout gestookt worden. Het sloophout is vooral vuren, grenen en wat hardhout. Op onze locatie kunnen we uw aanhangwagen makkelijk laden met onze heftruck, zowel losgestort als in Big Bags. Bezorgen van droog haardhout doen we tegenwoordig moet onze electrische truck. Daar halen we eerst het haardhout mee op en vervolgens rijden we die op onze oprijwagen of trailer. Op lokatie rijden we de truck er weer af en storten het haardhout in of voor de garage. Indien mogelijk kiepen we de truck gewoon vanaf de trailer of de oprijwagen. Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar het werkt lekker makkelijk en snel.

Welk hout is geschikt voor uw kachel of open haard?

Het is helemaal afhankelijk van uw situatie welk hout het meest geschikt is. Bent u een gelegenheidsstoker of probeert u de energiekosten te drukken? Hoe groot is uw kachel, houdt uw kachel de warmte vast of juist niet? We stoken zelf in onze tegelkachel en houtgestookte CV-ketel uitsluitend sloophout. Dat gaat uitstekend, omdat beide kachels de warmte kunnen bufferen en het niet uitmaakt of we er licht of zwaar hout in stoken of loofbomen of naaldbomenhout. Zolang het hout natuurlijk maar goed droog is en zolang de kachels voldoende lucht krijgen.

Uiteindelijk bepaalt het gewicht van het hout de energiewaarde en in dat opzicht is het financieel gezien (voor diegenen die hout moeten kopen) het meest rendabel om met sloophout te stoken. Maar voor een heerlijk avondje rond de open haard kan het ook weer heel aantrekkelijk zijn om een mandje essenhout of Eik aan het vuur toe te vertrouwen en te genieten van het vlammenspel. Wij hebben een kleine open haard waar we vooral Essen, Esdoorn, Eik en Iep in stoken. Als u niet weet welk hout voor u het meest geschikt is, dan kunt u het beste een aantal netjes van 40 liter kopen om wat verschillende houtsoorten te testen. Voor zachthout kosten de netjes € 3,50. Voor hardhout € 6,-

contact verhuur hoogwerker zeeland